Skip to content Skip to footer

Hjælp dine kunder på vej med en instruktionsvideo

Fyns Flagstang
Afspil video
Treetops
Afspil video
Absolut Skadedyr
Afspil video

Billeder og lyd skaber mere forståelse blandt dine kunder. Netop derfor er videoer med instruktioner også en af kundernes foretrukne måder at finde frem til funktionen af et givent produkt. Med en instruktionsvideo kan du vise, hvordan dit produkt bruges eller lignende.

Det kan for eksempel være samlevejledninger, guide til hvordan et produkt bruges eller en guide til, hvordan man får det optimale ud af et produkt. Det audiovisuelle udtryk gør det levende og nemt at forstå, hvordan og hvorledes produktet skal anvendes, mens du som virksomhed sparer mange ord og forklaringer pr. mail eller telefon.

I dag vil folk selv

Samfundet har udviklet sig i en retning, der gør, at flere og flere ønsker at prøve kræfter med gør-det-selv projekter. Desuden gider folk ikke bruge tid på at ringe til telefonsupport, vente i lange køer og alligevel få et svar, de ikke kan bruge til noget. Færre og færre indrømmer, at de har behov for eksperters hjælp, og netop derfor er instruktionsvideoer et hit på internettet.

Du skal vise folk vejen

Ved et enkelt klik kan man nemlig finde løsningen og mange benytter især YouTube til at finde instruktioner til brug af et bestemt produkt. Hvis ikke du som virksomhed ønsker at tilfældige YouTube-brugere laver underlige instruktionsvideoer om dit produkt, eller det der minder om, så er det en rigtig god idé at komme dem i forkøbet med professionel videoproduktion.

Elektronisk brugsanvisning

Instruktionsvideoer er bogstavelig talt ”bare” en elektronisk brugsanvisning, der beskriver, hvordan et produkt skal anvendes. Med en informerende video kan du altså imødekomme dine kunders tilbagevendende spørgsmål og vise dem én gang for alle, hvordan de skal bruge produktet eller en service.

Simplificering – kort og præcist

En instruktionsvideo kan – på grund af det visuelle udtryk – gøre selv de mest komplicerede instruktioner nemt forståelige og det er derfor meget værdsat blandt kunderne, når en virksomhed laver simplificerede, elektroniske brugsanvisninger.

Vil du kaste lidt grafik over din instruktionsvideo, så kan du eventuelt lave den som en animationsvideo.

Instruktionsvideoer er rigtig god kundeservice

Uanset hvad, så er disse videoer rigtig god kundeservice, fordi det har en reel værdi for kunderne – og det giver din virksomhed god omtale! Den bedste service du kan give dine kunder er altså at hjælpe dem med at bruge dit produkt.

Hjælp dine kunder, og de hjælper dig

Fordi instruktionsvideoer sjældent har fokus på salg og branding, så har folk tendens til at dele dem mere på de sociale medier. Du får på den måde mulighed for at nå ud til mange mennesker, hvilket yderlige kan øge trafikken på hjemmesiden.

På den måde kan denne type af videoer alligevel medvirke til et forbedret salg – helt uden at det er det, der er formålet – og derfor er instruktionsvideoer en utrolig god forretning. Er det måske ikke en direkte instruktion, du vil give dine kunder, men måske nærmere en præsentation af et produkt, så se mere under produktvideo.